2024 májusának végén tartják majd a Porsche 911 frissített változatának premierjét, melynek legnagyobb újdonsága a hibrid hajtású sportautó lesz.

Hatvan évvel ezelőtt mutatta be a Porsche az első 911-est, melynek 992-es kódú generációja hat évvel ezelőtt jelent meg, tehát éppen ideje frissíteni a modellt. A Porschénál ilyenkor általában tovább csiszolják a mindig tökéletes sportautót, de most a hibrid hajtású változat jelenti majd az igazi újdonságot.

Részleteket még nem árultak el a hibrid 911-esről, de abban biztosak lehetünk, hogy éppen olyan ütős sportautó lesz, amilyennek a Porsche ikonját megismertük.

Egyetlen adatot árultak el az autóról, és ez nagyon sokat elmond róla. A híres Nordschleifén 7 perc 16,934 másodperc alatt ér körbe, ezzel állítólag 8,7 másodpercet ver az elődmodellre. Igaz, abban nem volt semmiféle hibrid hajtás. Akadnak megfejtésre váró rejtélyek a modell kapcsán.

Nem kímélték a prototípusokat sem, összesen ötmillió kilométert tekertek ezekbe az autókba. Közben kegyetlen városi dugóban, pusztító forróságban és bőven fagypont alatti hidegben hajtották a frissített 911-eseket, hogy a hathengeres bokszermotoron túl a hibrid hajtás elemei is bírják a gyűrődést a világ legkülönbözőbb pontjain.

Ez is érdekelhet:

Élesre fent tömény elegancia a Porsche 911 S/T

Kilencezerig forgó sportmotorral, kézi váltóval és csodálatos részletekkel itt a 911 S/T, a Porsche valódi álomautója.

Ahová a Porsche 911 Dakar megy, ott nincs szükség utakra

Emelt hasmagassággal, ralis beállításokkal és terepgumival ront rá a járatlan utakra a Porsche 911 Dakar.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés