Hamarosan bemutatja a Porsche a Cayenne megújult változatát, de előtte olyan alapos teszteknek veti alá, aminek láttán nem mondanád városi terepjárónak.

A Cayenne kétséget kizáróan a Porsche sikermodellje, jelenleg a harmadik generációja kapható, amit 2017-ben mutattak be, ezért idén eljött a ráncfelvarrás ideje. Nem kell sokat várnunk a bemutatójára, de mielőtt leleplezné, a Porsche megmutatja, hogy milyen teszteknek vetette alá az álcázott prototípusokat a célegyenesben.

Mondhatnád, hogy egy ráncfelvarrás miatt nem lenne szükség ennyire alapos tesztekre, de a Porsche nem bízta a véletlenre a dolgot, Európán kívül Észak-Amerikában, Ázsiában és Afrikában is próbára tette a Cayenne-eket.

Marokkóban sivatagi homokban, Finnországban pedig befagyott tó jegén hajtották, egyes példányokkal 200 ezer kilométernél is többet tettek meg.

Nem véletlenül tettek meg összesen négymillió kilométert, hiszen a Cayenne és a Cayenne Coupé alaposan megújul, a külsőt és a belsőt leszámítva a motorokon és a futóművén is igazítanak. Az álcázott képekről pedig kiderül, hogy a megújult Macan mintájára

szűkebbre szabott fényszórókat és új, széles hátsó lámpákat kap az autó, amit idén tavasszal lepleznek le.

A Porsche már az első Cayenne fejlesztésénél célul tűzte ki, hogy többre legyen képes egy városi terepjárónál, és az újabb szériák sem bánják, ha elhagyják velük az épített utat. A típus történetéről ebben a cikkünkben olvashatsz:

Gondoltad volna, hogy már húsz éve hasít a Porsche Cayenne?

Szibériát és a Nordschleifét is meghódította a Porsche első SUV-je.

Ez is érdekelhet:

Hála az égnek nem vált valóra a Cayenne kabrióváltozata

Húsz éve komolyan fontolgatta a Cayenne kabrió gyártását a Porsche.

A Cayenne legsportosabb változata lett a Turbo GT

A Porsche megmutatta, mivel döntött rekordot a Nordschleifén.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában