A Renault-nál újabban minden az R5-ről szól, az elektromos városi autó után éppen az R5 Turbo stílusában épített prototípussal készülnek.

A Renault újabb tanulmányautóval ünnepli az R5 bemutatásának ötvenedik évfordulóját. A másfél éve leleplezett új Renault 5 koncepciója olyan sikert aratott, hogy hamarosan gyártásba is kerül a francia márka retró stílusú elektromos kisautójaként. Az idén műalkotásnak is beillő formában építettek át egy R5-öst, most pedig az ikonikus R5 Turbón a sor.

A nyolcvanas évek legendás versenyautója volt a középmotoros Renault 5 Turbo,

aminek az engedélyeztetéséhez közúti változatot is építettek. A 160 lóerős turbós motor tehát nem az orrában, hanem az ülések mögött kapott helyet, és a hátsó kerekeket hajtotta, ettől lett igazán izgalmas ez a méregzsák, amit most feléleszt a Renault.

Az új tanulmányautónak még nem tudjuk a nevét, és azt sem, hogyan néz majd ki, de a sejtelmes előzetes képek alapján biztosak lehetünk benne, hogy a jellegzetes alapját megtartja,

a sárvédőket szinte karikatúra-szerűen kiszélesítik, és a pályaversenyautókat megszégyenítő légterelőt szerelnek fel a hátuljára.

A hajtása természetesen elektromos lesz.

A bemutatójára már nem kell sokat várnunk, egy hét múlva, szeptember 22-én leplezi le a Renault az R5 Turbo modern kiadását, amit a gyáriak szerint a videojátékok ihlettek. Nem először veszik elő a középmotoros kisautó témáját,

a jelenlegi Twingo előfutára ugyanis a hajdani raliautókat idéző Twin’Run tanulmányautó volt.

Ez is érdekelhet:

A 48 vagy a 40 éves Renault 5-ös a jobb autó?

Gyenge, lassú, kényelmetlen, félelmetesen instabil és rettenetesen szórakoztató: a 40-50 éves, első szériás Renault 5-ösökkel kiváló móka az országúti autókázás!

Szürreális részletekkel szórták tele ezt a modernizált Renault 5-öst

A Renault 5-ös ötvenedik születésnapjára készült ez a sikkes kisautó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában