Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hétfőn hallgatta meg Sebastian Vettelt a Lewis Hamilton-balhé miatt. A német bocsánatot kért – mondjuk nem a brittől –, és megúszta büntetés nélkül.

Jean Todt, a FIA elnöke Vettel meghallgatása után közölte, hogy nem indítanak vizsgálatot, amiért a német szándékosan nekiment Hamiltonnak az Azeri Nagydíjon. Ez azt jelenti, hogy utólag nem súlyosbítják Vettel 10 másodperces stop&go büntetését, közmunkára viszont kötelezik:

A Ferrari pilótája a meghallgatás után nyilvánosan is bocsánatot kért, csak éppen Hamiltontól nem:

"Az újraindításnál Lewis meglepett, hátulról ráfutottam az autójára. Utólag már nem hiszem, hogy rosszhiszeműen fékezett. Az események hevében viszont túlreagáltam, ezért szeretnék bocsánatot kérni Lewistól, és mindenkitől, aki a futamot nézte. Rájöttem, hogy nem mutattam jó példát.”

Nem állt szándékomban veszélybe sodorni Lewist, de értem, hogy veszélyes helyzetet teremtettem. Ezért szeretnék bocsánatot kérni az FIA-tól. Elfogadom és tiszteletben tartom a mai párizsi ülésen született döntéseket, ahogy a bakui versenybírók által kiszabott büntetéseket is. Imádom a Forma-1-et és elkötelezett vagyok az iránt, hogy a következő generációk számára példát mutatva képviseljem.”

Hamilton még nem reagált hivatalosan az ítéletre, nem hivatalosan viszont igen, a következő sokatmondó kommentet lájkolta be:

“Ezzel az ítélettel minden tiszteletemet elveszítettem az FIA-val, a Scuderia Ferrarival és Sebastian Vettellel szemben. Ezek szerint bármit meg lehet tenni a pályán, akár neki is lehet menni a másiknak, majd egy bocsánatkéréssel el lehet intézni az egészet. Ha Lewisról lett volna szó, eltiltották, megbüntették és a pontjaitól is megfosztották volna. Az FIA a Ferrarival szemben részrehajló bohócok gyülekezete, mindig is az volt, és mindig is az lesz.”

És ugye tudjuk, hogy ő mit gondol az esetről:

(Fotó: F1 Fanatic)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.