Megható, ahogy Vettel megemlékezett Schumacherről

Sebastian Vettel az élről rajtolva nyerte meg a messze nem izgalmas Kanadai Nagydíjat. A győzelem meglehetősen érzelmes volt a német pilóta és a Ferrari számára, természetesen a siker során nem feledkeztek meg Michael Schumacherről sem.

A Ferrari utoljára 2001-ben rajtolhatott élről Montrealban, és 2004-ben nyert legutóbb, természetesen mindkettő Schumacherhez kötődik. A mostani siker után Vettel nem tudott nem megemlékezni a hétszeres német világbajnok legendáról:

„Az utolsó körben egy kicsit izgultam, hogy minden egyben maradjon, és Michaelre gondoltam, valamint az utolsó itteni győzelmére. Természetesen nekünk ez a munkánk, de így is hihetetlen érzés, hogy ugyanabban a pozícióban, a Ferrarit vezethetem itt. Nagyon sajnálom, hogy most nem lehet itt, nem érezheti a ferrarisok örömét. Az utolsó körben nem volt egyszerű a pályán tartanom a szemem, de ez mindannyiunk számára, de a szurkolók számára is nagyszerű eredmény.”

Vettel elsősége pályafutása 50. futamgyőzelmét jelentette, plusz visszavette a vezetést a világbajnoki pontversenyben Lewis Hamiltontól:

Formula 1 on Twitter

One point in it... 😬

A Mercedesnek viszont nem úgy sikerült a kanadai futam, ahogy tervezték:

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon