Szatén fényű szürke fényezés, fekete szélesítések, hátsó szárny és arany központi anyás felnik. A Treffen Locarnóra készített Volkswagen ID.X Performance koncepció megmutatja az ID.7 sportos oldalát.

Erwin Neuwirth nagyjából száz autóval indította útnak a Wörthersee melletti Volkswagen GTI találkozót, ami aztán világhírű autós ünneppé nőtte ki magát. Neuwirth tervének csak egy része volt az autók szeretete, a másik célja vendéglátósként az volt, hogy a szezon kezdete előtt beinduljon a környéken a turizmus. 1987-ben már egy gránit kettes Golf GTI emlékművet is emeltek Reifnitzben, amihez Svédországból hozták az alapanyagot, Wolfsburgban faragták, majd a Wörthersee Treffen helyszínére szállították.

GTI-seknek tartott összejövetelből lett igazi volkswagenes fesztivál, amihez 2006-ban csatlakozott maga a Volkswagen is, akik azóta évről évre komoly költségvetéssel támogatják az eseményt, valamint olyan rajongóknak szánt tanulmányautókat mutatnak be, mint a VW ID.X Performance.

Akkorára nőtt a Wörthersee Treffen, hogy a helyiek már nem látták benne a mókát, ezért Reifnitz önkormányzata már nem engedte be a találkozót.

2023-ban tehát új helyszínen rendezik meg a találkozót, idén szeptemberben elején a Lago Maggiore svájci oldalán, Locarnóban gyűlnek össze a rajongók. A Volkswagen több modellt állít ki a helyszínen, köztük pedig ott lesz az ID.X Performance elektromos sportlimuzin is. Az ID.7-es alapjaira épített autót 60 milliméterrel ültették le és látványos szélesítések alatt virítanak az aranyszínű, központi anyás felnik, melyek a Porsche polcáról emeltek le.

Indokolt a karbon hátsó szárny és a diffúzor, mert az összkerékhajtású ID.X Performance rendesen kifacsarta azt, ami a MEB platformban van. Hátsó elektromotorja állandó mágneses szinkronmotor, az első tengelyt pedig egy aszinkron motor hajtja, az akkumulátorát pedig akár 200 kW-tal is lehet tölteni. A két villanymotor 558 lóerős rendszerteljesítményt dob össze. A nyomatékot elosztó Vehicle Dynamics Manager érintőképernyős vezérlője a középkonzol alján található.

Ez is érdekelhet:

A GTI jövőjét mutatja meg a Volkswagen sportos koncepcióautója

Elektromos autó is lehet GTI, ha olyan sportos, mint ez a Volkswagen.

Az elektromos autók korának Passatja – beültünk az új Volkswagen ID.7-be

700 kilométeres hatótávot ígér a Volkswagen elektromos limuzinja – megnéztük közelebbről is.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában