A Volvo hamarosan bemutatja a kínálatát lefelé bővítő EX30-at, és már a premier előtt megmutattak és elárultak néhány részletet a svéd márka legkisebb elektromos autójáról.

Már az XC90 utódjának szánt EX90 bemutatóján elárulta a Volvo, hogy hamarosan EX30 néven egy kompakt méretű szabadidő-autót lepleznek le, amit a nagyobb testvéréhez hasonlóan az alapoktól elektromos hajtásúnak terveztek. A premierjét június 7-én tartják, és addig is néhány részletet elárultak és megmutattak róla.

Az már az első részletképeken is látszik, hogy az EX30-at a nagyobb EX90-hez hasonló stílusban tervezték, de annál íveltebb, izgalmasabb és fiatalosabb formájú lesz. A jellegzetes T-alakú pixeles menetfényen kívül megtaláljuk rajta a magasra húzódó hátsó lámpákat, amivel

első pillantásra Volvónak ismerheted majd fel az autót.

A belső teret a skandináv letisztultság jegyében tervezték, méghozzá újrahasznosított anyagokból,

bőrt nem, de farmert és gyapjút is használtak hozzá, hogy otthonosabb legyen. A képet jobban megnézve észreveheted, hogy nem lesz hagyományos értelemben vett műszeregysége, helyette mindent a középen lévő, álló formátumú, 12,3 colos érintőképernyőről lehet leolvasni.

A Volvónál ezen kívül is rendet tettek a belső térben, például a kihúzható, pohártartós kesztyűtartót a középső könyöklőbe rejtették, így az utason kívül a vezető is eléri, alatta egy laptopnak is jut hely. A műszerfal tetejére Harman Kardon soundbar került, ezért az ajtókban nem lesznek hangszórók, így ott is több és nagyobb tárolórekeszt alakíthattak ki.

A fedélzeti rendszer Android-alapú, mint az EX90-ben, vagy az XC40-ben és C40-ben is, ezért a Google alkalmazásai éppúgy letölthetők rá, akárcsak a telefonokra. A hajtásláncról egyelőre nincsenek részletek, de a hírek szerint 272 és 428 lóerős változatban, 66 kilowattórás akkuval lesz kapható a Volvo új elektromos autója.

Ez is érdekelhet:

Volvo is lesz ebből a kínai elektromos autóból

Kínai emblémával hamarabb ismerhetjük meg a Volvo következő nagy dobását.

25 év után újra van hátsókerék-hajtású Volvo

Igaz, hogy SUV és elektromos, de hátul hajt!

Új korszakot nyit a Volvo EX90

Minden idők legfejlettebb és legbiztonságosabb Volvója az EX90 elektromos szabadidő-autó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

További cikkeink a témában