A street workout pályán mindenki megtalálhatja saját képességeinek megfelelő erősítő gyakorlatokat.

Ha nem teljesen idegen számodra a testmozgás, de először látsz felnőtt játszóteret, akkor ezekkel a gyakorlatokkal kezd – persze abszolút kezdőként is kipróbálhatod a street workout pályát.

Ne feledd, az edzést bemelegítéssel kezdd  – és nyújtással zárd –, ez csak 5 percet vesz igénybe, de sok kellemetlenségtől megóvhatod magad. Ha már rávetted magad a mozgásra, ennyi időt igazán rászánhatsz arra, hogy ne sérülj le.

Ez az ötperces rutin az edzés előtt majdnem fontosabb, mint maga az edzés

Megmutatjuk, hogy néz ki a bemelegítés, ami hatékonyabbá teszi az edzést.

A gyakorlatok:

 1. Könnyített fekvőtámasz korlátnál
  Elárulunk egy „„titkot”” ezzel kapcsolatban: minél magasabban van a kéz a lábadhoz képest, annál könnyebb a fekvőtámaszt végrehajtani. Ugyanakkor akármilyen nehézségi szintet választasz, figyelj rá, hogy egyenletes tempóban végezd a karhajlítás-nyújtást (tehát leengedést és a kitolást is), különben elmarad az optimális erőfejlődés.
 2. Zsugorlábemelés függésben
  Törekedj arra, hogy a felhúzott lábaddal érintsd meg a mellkasod, ha nem megy, akkor próbáld meg addig emelni, hogy a törzsed és a combod derékszöget zárjon be.
 3. Egylábas guggolás korlátnál
  Az egylábas guggolás nem könnyű, hiszen az erő mellett a jó koordinációs képesség is elhanyagolhatatlan hozzá. A korlátot fogva viszont kapsz egy kis segítséget – szó szerint kapaszkodót –, ami jócskán megkönnyíti a dolgod.
 4. Könnyített húzódzkodás
  Ez főleg akkor tud nagyon hasznos lenni, ha nem tudsz húzódzkodni, ez ugyanis egy tökéletes rávezető, vagyis inkább előkészítő gyakorlat. Törekedj arra, hogy a felugrás után a behajlított karú testhelyzetből minél kontrolláltabban engeded le magad a talajra.
 5. Könnyített tolódzkodás
  Ha még nem megy a tolódzkodás, akkor ezzel a gyakorlattal felfejlesztheted magad hozzá. Itt is arra kellene törekedne, hogy minél kontrolláltabban engeded le magad, az alsópontra érve pedig  leteheted a lábad és kezdheted elölről a gyakorlatot, azaz nem kell kinyomnod magad (egyelőre még).
 6. Invertált evezés
  Ezt alsó és felső fogással is csinálhatod, a lényeg, hogy (egyenes törzzsel) húzd fel magad addig, hogy a mellkasod megérintse a rudat, majd engeded vissza magad kontrolláltan.

Ez is érdekelhet:

Ne csak ülj a széken, eddzél is vele!

Mutatunk öt egyszerű erősítő gyakorlatot, amihez csak egy szék kell.

Még hogy egy tízperces edzés semmire sem jó? Akkor talán próbáld ki ezt!

Mutatunk öt egyszerű gyakorlatot, amit csak a 40 másodperces munka és a 20 másodperces pihenő tesz nehézzé. Persze most még biztosan nem hiszed el, de próbáld csak ki.

Így dolgozd kockásra a hasad

Pontosabban megmutatjuk, hogy indulj el az ehhez vezető úton.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában