Tízes toplistába szedtük azokat a mozikat, melyeket mi a legjobban várunk idén.

Utólag ki tudjuk jelenteni, hogy a tavalyi toplistánk nem sikerült valami jól, hiszen az akkori helyezettekből az egyik simán vitte az év csalódása címét az év végi díjkiosztónkban, egy másikat pedig végül be sem mutatták 2023-ban.

Imigyen simán előfordulhat, hogy a következő művek közül valamelyik szintén nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, esetleg mégsem kapjuk meg idén. Utólag persze okosabb az ember, de mi jelenleg ezeket az alkotásokat várjuk a legjobban:

10. Vaskarom (The Iron Claw)

Premier: március 21. (Magyarország)

A Vaskarom című mozit már bemutatták az USA-ban, ahol be is gyűjtött néhány remek kritikát, mi pedig Zac Efron ihletett alakítása miatt várjuk nagyon, melynek érdekében a színész brutális fizikai átalakuláson ment keresztül. A dráma a Von Erich család történetét meséli el, melynek tagjai a hetvenes évek második felében a pankráció miatt lettek híresek, illetve arról, hogy tragédiák sorozata miatt a közvélekedés szerint az egész famíliát elátkozták. Bírjuk a sportdrámákat, ez pedig különösen fajsúlyos darabnak ígérkezik.

9. Argylle: A szuperkém (Argylle)

Premier: február 1. (Magyarország)

Ezt a mozit azért várjuk ennyire, mert nagyon szeretjük Matthew Vaughn stílusát, akit leginkább a Kingsman-filmek író-rendezőjeként ismerhetsz. Az alkotás ráadásul tele van olyan remek színészekkel, mint Sam Rockwell, Bryan Cranston vagy Samuel L. Jackson, és hát Henry Cavillnek is egyre magasabban ragyog a csillaga. A sztori egy kémregényeket gyártó írónő körül bonyolódik, akinek legújabb könyve egy olyan összeesküvésről szól, mely annyira hasonlít a valóságra, hogy felkelti egy rakás rossz arcú figyelmét.

8. A majmok bolygója: A birodalom (Kingdom of the Planet of the Apes)

Premier: május 23. (Magyarország)

A majmok bolygója-sorozatot kvadrológiává bővítő A birodalom valójában egy új trilógia első darabja, mely már nem arról szól, hogyan vették át a bolygót a majmok az emberi fajtól. A birodalom a legutóbbi epizód története után hatalmasat ugrik az időben egy olyan korba, amikor az emberi civilizáció gyakorlatilag visszasüllyedt a kőkorszakba, és a Földet immár teljesen az intelligens majmok uralják.

7. Agymanók 2. (Inside Out 2)

Premier: június 13. (Magyarország)

Az Agymanók a Pixar egyik – ha nem a – legjobb alkotása, melyet a felnőttek talán még a gyerekeknél is jobban tudtak élvezni, és a folytatástól sem várunk kevesebbet. A sztori az immár kamaszodó Riley fejében játszódik, amikor a már ismert érzelmek egy új társat kapnak Majré személyében, és az első trailer tanúsága szerint ezzel még nem lesz vége a bővülésnek.

6. Gladiátor 2.

Premier: november 21. (Magyarország)

Ridley Scott már jó ideje kacérkodik a Gladiátor folytatásának ötletével. Egy ponton arról is lehetett olvasni, hogy a rendező valamilyen formában vissza akarja hozni Maximus karakterét, de jelen állás szerint úgy tűnik, hogy ezt hála az égnek elvetették. A hírek szerint a még mindig cím nélküli folytatás az első filmben még gyermek Luciust állítja a reflektorfénybe, akit Paul Mescal fog megszemélyesíteni. A színészek között ott lesz Pedro Pascal és Denzel Washington is, és ha minden igaz, Scott még mindig állítja, hogy tartani fogja az eredetileg kitűzött novemberi premiert. Mi szurkolunk neki, mert már nagyon szeretnénk látni, mit főzött ki nekünk.

5. The Bikeriders

Premier: június 21. (USA)

Hihetetlen, de még mindig nem biztos, hogy bemutatják nálunk ezt a pokoli hangulatosnak ígérkező mozit, melyben olyan sztárokat láthatunk majd, mint Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Comer, Norman Reedus és Michael Shannon. A film a Vandals nevű motoros banda felemelkedését meséli el egy egy olyan nő szemszögéből, aki feleségül ment az egyre erőszakosabb társaság egyik tagjához. Jeff Nichols rendezte Danny Lyon azonos című képeskönyve alapján, mely a Chicago Outlaw Motorcycle Club nevű banda mindennapjairól szól. Nagyon várjuk, és elfehéredő ujjakkal szorítunk azért, hogy végre kapjon magyar forgalmazót.

4. Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga)

Premier: május 23. (Magyarország)

Nincs mese, a Mad Max: A harag útja minden idők egyik legjobb akciófilmje, a rendező George Millernek pedig kilenc évre volt szüksége ahhoz, hogy visszatérjen a mondakör egy újabb darabjával, ami előzményfilm és spinoff is lesz egyszerre. Ezúttal Mad Max sehol, itt lesz azonban Furiosa, akit az említett alapműben Charlize Theron formált meg, ezúttal azonban – mivel a sztori időben korábban játszódik – az egyre népszerűbb Anya Taylor-Joy bújik az amazon bőrébe. Már az első trailert látva elkezdtünk ujjongani, és remélhetőleg a premier sem töri majd meg a lendületet.

3. Deadpool 3.

Premier: július 25. (Magyarország)

Ha valamit leszűrhettünk a 2023-as mozis évből, az az volt, hogy a szuperhősfilmeknek leáldozott. A műfaj összes tavalyi darabja vagy elhasalt vagy alulteljesített, ezért a Deadpool harmadik része most tényleg úgy kell a Marvel Studiosnak, mint egy falat kenyér. Az borítékolható, hogy ha nem rontják el, a már most érezhető elsöprő érdeklődés ezt a darabot egészen biztosan sikerre fogja vinni. A jelek jók: Ryan Reynoldsot ezúttal sem zabolázzák meg, és Hugh Jackman is itt van, hovatovább, ez lesz a Marvel első felnőtteknek szóló filmje. Szurkolunk neki!

2. Joker: Folie à Deux

Premier: október 3. (Magyarország)

Todd Phillips 2019-ben az év meglepetését szállította azzal, hogy egy képregényes főgonoszról leforgatta az év egyik legjobb filmjét, ami nem kevesebb mint egymilliárd dollárt hozott a konyhára. Jött hát az ukáz, hogy ezt bizony muszáj lesz folytatni, és mivel Joaquin Phoenix is ráállt a dologra, minden akadály elgördült a második rész elől. Phillips ezúttal sem fogja vissza magát, amit az is jelez, hogy többször is felmerült már a filmjével kapcsolatban, hogy a musical műfajából is kölcsönözni fog. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez pontosan mit jelent, de mivel Harley Quinn szerepére Lady Gagát szerezték meg a producerek, valószínűleg a sztár énektudását is használják majd.

1. Dűne: Második rész (Dune: Part Two)

Premier: március 14. (Magyarország)

Úgy volt, hogy tavaly kapjuk a második részt, de végül a hollywoodi színészek sztrájkja miatt idénre csúszott Denis Villeneuve epikus sci-fijének folytatása. Az első rész a Warner elhibázott párhuzamos disztribúciójának ellenére is sikeres tudott lenni a mozikban, így a stúdió szerencsére megszavazta a bizalmat a rendezőnek, akinek minden esélye megvan arra, hogy a történet folytatásával végre kasszát robbantson. Mindenki visszatér – már aki nem lelte halálát az előzményben –, sőt, újabb világsztárok csatlakoztak a társasághoz Christopher Walken, Florence Pugh és Austin Butler személyében. Villeneuve ígérete szerint a második részben sokkal több lesz az akció, és akik ismerik a film alapjául szolgáló Frank Herbert-regényt, tudják, hogy ez egészen biztosan így is lesz.

Ez is érdekelhet:

Kiosztjuk a Player 2023-as filmes díjait

Soroljuk, melyek voltak idén szerintünk a legjobb filmek műfajonként, melyik volt a legerotikusabb és legbetegebb jelenet, a legnagyobb csalódás, a legfeleslegesebb remake és még sorolhatnánk. Lehet szemezgetni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink