Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy milyen nagyot megy a magyar teniszező a bázeli ATP 500-as tornán. Most Marin Cilic ellen bebizonyította, hogy küzdeni és teniszezni is nagyon tud.

A meccs elején kicsit idegesen kezdtek mindketten, ám a szerváikat így is hozni tudták. Az első szettben nem is sikerült elvenni egymás adogatását egyszer sem, így a végén tie break döntött, amelyben sajnos a horvát bizonyult jobbnak. A második felvonás aztán egészen más képet mutatott, hiszen egymás után többször is brékelték egymást. Ebből végül Fucsovics jött ki jobban, aki egyre magabiztosabbá vált és fantasztikus játékával be is húzta a második szettet.

A harmadikban sajnos igen hamar kettős brékelőnybe került Cilic, ám a magyar teniszező 1:4-ről is fel tudott állni. A szett végén ismét tie break döntött, aminek végén sajnos megint a világranglista 4. helyezettje örülhetett.

Most már végre nemcsak a Davis-kupában, hanem egy komoly egyéni versenyen is bebizonyította, hogy milyen magas szinten tud játszani, amivel bárkit képes óriási küzdelemre kényszeríteni. Teljesítményéről sokat elmond, hogy a bázeli közönség is mellé állt, folyamatosan buzdították, a meccs végén is óriási tapsot kapott. Ezek után joggal bízhatunk a sikeres folytatásban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.