Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Microsoft jó ideje nem mutatott be valódi felsőkategóriás telefont, így a Lumia-fanok valószínűleg nagyon fognak neki örülni, hogy friss hírek szerint a közeljövőben két új csúcskészülék is érkezik, amelyek rendesen odacsapnak majd a konkurenciának. És arra is választ kaptunk, hogy mi volt a hosszú hallgatás oka.

A The Verge információi szerint a Microsoft Cityman és Talkman kódnéven fejleszti az új telefonokat, amelyek az iPhone 6-hoz hasonlóan két különböző méretben, de hasonló specifikációval érkeznek majd (a fenti képen nem ezek láthatók, hanem a Lumia 835). A telefonokon már az új, Windows 10 operációs rendszer fog futni, vélhetően tehát ez az oka annak, hogy a Microsoft szokatlanul hosszú ideig nem mutatott be új felsőkategóriás készüléket.

A két modell közül a Cityman egy igazi gyilkológép lesz, amely specifikációban nagyjából a Samsung Galaxy S6 szintjén mozog: az 5,7 colos QHD kijelző mellé egy nyolcmagos Qualcomm procit (valószínűleg Snapdragon 810-et), 3 GB RAM-ot és 20 megapixeles kamerát pakolnak három tónusú LED-es vakuval, és megjelenik benne a Continuum funkció is, amivel a telefon gyakorlatilag egy asztali géppé alakítható.

A kisebbik Talkman 5,2 colos kijelzővel és hatmagos Snapdragon procival érkezik, ezen kívül viszont minden másban megegyezik a Citymannel. A telefonoknak egyébként levehető lesz a hátlapja, így ma már szokatlan módon az akkumulátor cseréjére is lehetőség nyílik, az alapból 32 GB-os tárhelyet pedig SD-kártyával bővíthetjük tovább.

A The Verge meglepően pontos leírásából csupán egy fontos információ maradt ki, mégpedig hogy mikor érkeznek az új készülékek. Azt ugyan már tudjuk, hogy a Microsoft a Windows 10 asztali verzióját valamikor a nyáron készül bemutatni, a mobilos verzióról viszont mindeddig nem nyilatkoztak, így sokan azt feltételezik, hogy erre csak valamikor ősszel kerül majd sor.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.