Na egy ilyen telefon felbukkanására aztán végképp nem számítottunk 2019-ben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az már biztos, hogy 2019 a különös megjelenésű telefonok éve lesz, elég akár csak a Samsung vagy a Huawei hajlítható telefonjára vagy a szétnyitható LG V50-re gondolnunk, de említhetnénk a Nubia hajlítható okostelefon-óráját is. Az Fxtec Pro1 viszont egészen más szempontból különleges.

Bevalljuk, amikor elsőre megláttuk a Pro1-et, meg kellett néznünk a naptárban, hogy milyen évet írunk, mert a komplett QWERTY-billentyűzettel felszerelt telefon olyasmivel próbálkozik, amit egy ideje már csak a Blackberry visz - ők is inkább csak tisztességből, mint a hatalmas piaci igény miatt.

A londoni székhelyű cégnek viszont nem csak a Blackberryt sikerült szépen lekoppintania, hanem a Samsungot is, hiszen a Pro1 megjelenésre gyakorlatilag egy az egyben úgy néz ki, mint a tavaly bemutatott Galaxy Note 9. Leszámítva persze a kicsúsztatható billentyűzetet, ami miatt a készülék majdnem kétszer olyan vastag, mint egy hagyományos okostelefon (persze ennél azért láttunk sokkal elborultabb dolgokat is mostanában).

A Pro1 egyébként a nevére kissé rácáfolva inkább egy tisztességes középkategóriás telefonnak tűnik, hiszen a tavaly előtti Snapdragon 835 van benne 6 GB RAM és egy 12+5 megapixeles duál kamera társaságában. Ennek megfelelően viszont az ára sem verdesi az egeket, 650 dollárba fog kerülni, bár hogy egy fizikai billentyűzetért érdemes-e ennyi pénzt költeni a Pro1-re mondjuk egy Xiaomi csúcstelefon helyett, az erősen kérdéses.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.