Kiderült, mennyibe fog kerülni a Sony virtuális valóság-szemüvege

Kis fáziskéséssel ugyan, de az Oculus és a HTC után a Sony is bejelentette a saját virtuális valóság szemüvegének megjelenési dátumát, és az a helyzet, hogy ha nem cseszik el, akkor a Playstation VR-ral simán letarolhatják a piacot.

A Sony VR-szemüvege október 31-én érkezik, és mindössze 400 dollárba fog kerülni, ami jóval olcsóbb, mint az Oculus Rift (600 dollár) vagy a HTC Vive (800 dollár). Ezt a különbséget ráadásul tovább növeli, hogy a Playstation VR-hoz nem kell egy vadiúj, drága gépet venni, az ugyanis tökéletesen fog működni a PS4-gyel is, vagyis félmillió helyett alig több, mint százezer forintért már élvezhetjük is a virtuális-valóság élményt.

Ennek persze meglesznek a maga árnyoldalai, hiszen a Playstation 4 nem olyan erős, mint egy "VR Ready" számítógép, és a hírek szerint maga a Playstation VR is némileg el fog maradni képességekben a konkurenciától, de ha a Sony nem egy használhatatlan vacakot ad ki a kezei közül, akkor az apróbb kompromisszumok valószínűleg nem sok embert fognak érdekelni.

Pláne, hogy a Sony elég erősen rákészül a bemutatóra, és az ígéretük szerint még az idén ötven játék érkezik a szemüveghez, köztük egy új Csillagok Háborúja és Batman-játék is.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon