Tizenkét jóslat, hogy milyen lesz a világ 2020-ban

Kissé ijesztő belegondolni, hogy mindössze három év és belépünk a 2020-as évekbe, de ha csak az addig megvalósuló technológiai vívmányokra gondolunk, akkor biztos, hogy 2021-ben nem fogjuk az asztalt csapkodva azt mormogni, hogy "bezzeg Trump alatt minden jobb volt".

A Futurismnak igazán merész jóslatokba sem kellett bocsátkoznia, hiszen az általuk elképzelt jövő alapjai már most is léteznek, sőt, annyira óvatosak voltak, hogy néhány egészen fontos dologról mintha meg is feledkeztek volna.

1. A világ energiatermelésének 20%-a megújuló energiaforrásokból származik.

A Futurism nyilván nem Magyarországból indult ki, de a jelenlegi tendenciák alapján ez nem tűnik túl merész jóslatnak.

2. Az elektromos autók képesek lesznek 746 mérföldet, vagyis akár 1200 kilométert megtenni egy feltöltéssel.

Ez már egy kicsit sántít, hiszen az átlagos elektromos autók (mint amilyen ma a Nissan Leaf vagy BMW i3) minden bizonnyal három év alatt nem jutnak el erre a szintre, de simán elképzelhető, hogy a Tesla tartogat valami ilyesmit a tarsolyában.

3. A nagyobb városokban mindenki számára elérhetőek lesznek a robotautók.

Hogy robotautók lesznek 2020-ban, az egy ideje már nem kérdés, hogy mennyire lesznek elérhetőek a halandók számára, az viszont leginkább a döntéshozókon (és persze az árukon) múlik. Ha minden nagyobb városban nem is, de Nevadában, Kaliforniában és még néhány amerikai államban minden bizonnyal tényleg lehet majd önvezető autókkal közlekedni három év múlva.

4. Kína megépíti az első teljesen önfenntartó, autómentes várost.

5. A vegánok örülhetnek, ugyanis a boltokban már kapható lesz az állati sejtekből növesztett, mesterséges darált hús.

6. Az őssejtekből növesztett, mesterséges szervekkel való kísérletek a végső stádiumba érnek.

7. A malária ellenszere kísérleti fázisban lesz.

8. A katonákat szenzorokkal szerelik fel, és okosszemüvegek segítik őket a csatatéren.

9. A NASA újabb marsjárót küld a Marsra.

Nem rossz, nem rossz, de azért van néhány dolog, ami fájdalmasan hiányzik a videóból...

10. Kiterjesztett valóság

Például a kiterjesztettvalóság-szemüveg, ami szinte egész biztosan a következő évtizedek egyik legfontosabb technológiai trendje lesz, és ha az idén nem is robbant vele az Apple (bár ez sem kizárt), a következő három évben egész biztosan bemutatják.

11. Virtuális valóság

De említhetnénk a virtuális valóságot is, ami ugyan jelenleg még gyerekcipőben jár, 2020-ra viszont százmillióknak lesz VR-szemüvege, és ezzel együtt a használati köre is egész biztosan egyre inkább elszakad majd a játékoktól.

12. Bionikus végtagok

És ne feledkezzünk meg a 3D-nyomtatással készülő, egyre olcsóbb bionikus végtagokról és a mozgást segítő exoskeletonokról sem, amelyek piaca szintén rohamosan fejlődik az elmúlt években, így a következő három évben egészen radikális előrelépésnek lehetünk majd szemtanúi.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon