Mostanáig hiányzott a Citroen a középkategóriából, de a jövő héten érkezik a C5 harmadik generációja, és az előzetes alapján már sejteni lehet, hogy milyen lesz.

2017-ben került le a Citroën kínálatából a C5, aminek a két generációjából tizenhét év alatt több mint egymillió példányt adtak el. A francia márka azóta nem volt jelen a középkategóriában, csak a hasonló nevű, de valójában a szabadidő-autók közé tartozó C5 Aircrosst kínálja ezen a néven. A jövő héten azonban érkezik a vadonatúj C5!

2007-ben jött ki a C5 második generációja, és tíz évvel később került le a kínálatból

A most közzétett előzetesből kiderül, hogy a nemrég bevezetett C4-hez hasonlóan az új C5 is crossover lesz,

átmenetet jelent a hagyományos ferdehátú limuzinok és a magasabb szabadidő-terepjárók között. A karosszériája kombisan hosszú lesz, tágas és kényelmes utastérrel, amiben a Citroën történetesen mindig is jó volt.

A francia márka mindig is érdekes típusokat kínált a középkategóriában, ilyen volt a Xantia is a hidropneumatikus felfüggesztésével

A lépés abszolút logikus, és megfelel a legújabb trendeknek, hiszen a hírek szerint a Volkswagen sem tervez utódot készíteni a lépcsőshátú Passatnak, és azt hallani, hogy harminc év után jövőre a Ford is felhagy a Mondeo gyártásával, és a helyére egy crossover érkezik, nagyon hasonló koncepcióval, mint amit a Citroën is kitalált az új C5-höz.

Az újdonság néhány részletét megnézheted ebben a nyúlfarknyi előzetesben:

Sejteni lehet, hogy az újdonság az EMP2 padlólemezre épül, akárcsak a C5 Aircross és az új DS4, valamint a Peugeot 308, 3008 és 5008. A műszaki tartalmát ebből már kitalálhatjuk: kézenfekvő lesz, hogy konnektorról tölthető hibrid is készül belőle, és

megtaláljuk majd benne a Citroen újonnan kitalált progresszív lengéscsillapítóját is.

A karosszériaformát a 2016-ban bemutatott CXperience tanulmányautó előlegezte meg

A részletek a bemutatóján, április 12-én derülnek ki, addig is olvasd el, amit a legendás Citroën-modellek formatervezője, Robert Opron emlékére írtunk:

És ezt olvastad már?
Clarksonék nem kímélik a franciákat a legújabb filmjükben