Új elektromos autókat mutat be az Audi, de a Q8 e-tron és Q8 Sportback e-tron ismerősebb, mint gondolnánk. Az eddig e-tron néven ismert modell átnevezésével végre rendet tesz a névadási rendszerében az Audi.

Feladta a leckét az autógyártóknak, hogy a kínálatukba újonnan érkező elektromos autókat beillesszék az addigi névadási rendszerükbe. Az Audi például egyszerűen e-tron néven mutatta be az elektromos szabadidő-autóját még 2018-ban, amit a sportos e-tron GT és a kompakt méretű Q4 e-tron követett. Az e-tronnak és Q4 e-tronnak pedig kupéformájú Sportback változata is készült.

Az Audi további elektromos autókat tervez bemutatni a jövőben, ezért nem árt, ha előtte rendbe teszi a névadási rendszert.

Az e-tronnak úgyis itt az ideje a ráncfelvarrásra, és a megújulással együtt új nevet is kap az autó, Q8 e-tron és Q8 Sportback e-tron lesz belőle. A benzines és dízel Q8-hoz ugyan nincs sok köze, de ezzel jobban érzékelteti majd a kínálat csúcsán elfoglalt helyét.

A gyáriak egyelőre csak egy sejtelmes előzetest mutattak a megújuló modellpárosról, az sem derült ki, hogy formai és műszaki téren milyen újdonságokra számíthatunk. Azt azonban már korábban elárulták, hogy a Q4 e-tron és a Q8 e-tron közé egy újabb elektromos modellt terveznek, amit már Q6 e-tron néven fognak bemutatni.

Ez is érdekelhet:

Az Audi legkívánatosabb autója lett az e-tron GT

Szinte változatlanul kerül gyártásba a tanulmányautó, és villámgyors lesz.

Az Audi egy egész sor elektromos autóval készül a jövőre

Az e-tron csak a kezdet, mutatjuk a többit.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában