A Bentayga már két éve megújult, de még mindig akadt olyan változata, amivel bővíthette a kínálatát a Bentley. Sportos és elegáns kiadásban is megjelent a zöld rendszámos, plug-in hibrid luxusterepjáró.

Két éve frissítette fel alaposan a Bentaygát a Bentley, és az eltelt idő alatt a V8-as alapmodellen kívül megújult a sportosabb Bentayga S, a 12 hengeres Bentayga Speed és a konnektorról tölthető Bentayga Hybrid is. Most az utóbbiból mutatkozott be két újabb kiadás, az egyik a sportos, a másik pedig az elegáns vonalat gondolja tovább.

A Bentayga S Hybrid azt mutatja meg, hogy egy plug-in hibrid szabadidő-autó is lehet sportos.

Az orrában ugyanaz a 3 literes, 449 lóerős V6-os motor dolgozik, de az elektromotor teljesítményét 128-ról 136 lóerőre, a nyomatékát 350-ről 400 Nm-re növelték. A kombinált teljesítmény 462 lóerő, amivel a sportos hibrid 5,3 másodperc alatt gyorsul százra.

A V8-as, tisztán benzines Bentayga S-hez hasonlóan a hathengeres hibrid modell is sportosabb külsőt kapott,

sötétített fényszórókkal és hátsó lámpákkal, fekete hűtőmaszkkal és visszapillantó-tükörházakkal, egyedi 22 colos kerekekkel, akár a képeken látható, ütős sárga színben is. A Bentley a futóművet 15 százalékkal feszesebbre hangolta.

A Bentley azoknak is kínál hibrid Bentaygát, akik inkább a jachtos eleganciát keresik a márka autóiban,

számukra készül a jobb zajszigetelésű Bentayga Azure Hybrid. A gazdagon krómozott hűtőmaszkja és az egyedi 22 colos kerekei mellett az ízléses színkombinációkról lehet felismerni, mint a képeken látható példányát is.

Ez is érdekelhet:

Már nyújtott tengelytávval is rendelhető a Bentley Bentayga

A Bentley valaha készült legnagyobb hátsó ülései kerülnek bele.

Sportosabb változatot kapott a Bentley Bentayga

Nem 12 hengeres, de azért jobb vezetni.

A zöld rendszámos hibrid lehet a legnépszerűbb Bentayga

Új formában jött ki a Bentley tölthető hibrid szabadidő-terepjárója.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában