Úriemberek sportos BMW-je az Alpina B4 Gran Coupé, mely most bebizonyította, hogy nem csak az autópálya belső sávjában tud zúzni, hanem a versenypályán is.

7 perc 50 másodperc alatt ment körbe a Nürburgring közel 21 kilométer hosszan kanyargó körén a 2000-es évek eleji BMW M3 CSL. Mostanra igazi vágyott klasszikus a kikönnyített kupé, melynek 360 lóerőre izmosított 3,2 literes, szívó sorhatos motorja csupán 1,4 tonnás autót repít. Összehasonlításképpen a jelenlegi M4 CSL már 550 lóerős, viszont több mint 1,7 tonnát nyom.

Aki azonban a BMW-s vezetési élményt és a szédítő erőt egy visszafogottabb és kényelmesebb, mindennap használható csomagolásban szeretné élvezni, annak az Alpina B4 Gran Coupé a megoldás.

Ötajtós karosszériája épp elegendő helyet ad az utasoknak és a csomagoknak, a 3,0 literes, biturbó sorhatos motor 495 lóerős teljesítménye és 730 Nm nyomatéka azonban komoly sportautókhoz mérhető képességeket ad még az 1965 kg-os autónak is.

3,7 másodperc alatt gyorsul százra és 301 km/óra a B4 Gran Coupé végsebessége, szóval lehet vele sietni.

Egyenesben és versenypályán is. Utóbbit a német Sport Auto magazin tesztje is bizonyítja, melyben a kanyargós és változatos domborzatú Nürburgringen kergetik meg az autókat. 7 perc 52,11 másodperc kellett az Alpina B4 Gran Coupénak a körhöz, amivel olyan autók elé futott be, mint a Renault Megane RS Trophy R.

Ez is érdekelhet:

Évtizedekig állt a szultán garázsában a fekete Alpina B12

Igazi ritkaság a fekete BMW, izgalmas előélettel.

A BMW M4-ből nincs Gran Coupé, de az Alpina megcsinálta

A BMW-nél is jobban vágyhatsz erre az Alpinára.

Az írógéptől a világ leggyorsabb szedánjáig – az Alpina-sztori

A BMW megveszi az Alpinát, ebből az alkalomból elmeséljük a történetét.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában