A 2-es Coupé modellváltása után nem sokkal várhatjuk a csúcsváltozat bemutatóját, és a BMW már az őszi premier előtt elárult néhány részletet, ráadásul mutatott néhány álcázott képet is az új M2 Coupéról.

2021-ben jelent meg a 2-es sorozat kupéjának új generációja, idén pedig már a csúcsmodell bemutatóját várhatjuk. A BMW hivatalosan is bejelentette, hogy az utolsó simításokat végzi az M2 Coupén, sőt, néhány részletet el is árult az autóról, és amint lenni szokott, látványos álcázott fényképeket mellékelt hozzá.

Az új M2 Coupé az elődje bevált receptjét követi, azaz egy háromliteres, soros hathengeres motor dolgozik az orrában,

ami a hátsó kerekeket hajtja. A vezetés klasszikus élményét ígéri, hogy a sebességváltója a nyolcfokozatú automata helyett lehet hatfokozatú kézi, nem marad el az adaptív futómű, opció a szénszálas anyagból készült tető és a karbonvázas ülés.

Ami a teljesítményét illeti, a BMW kompakt sportmodellje minden eddiginél jobban hasonlít majd a nagyobb testvéréhez.

Az előző M2 Coupét még 410 lóerővel mutatták be, majd a pályafutása végén jött ki a 450 lóerős M2 CS, és úgy tudni, hogy az újdonság eleve 450 lóerős teljesítménnyel indul, amivel elég közel kerül az M3 és M4 Coupé 480 lóerős alapváltozatához.

Idén ötven éves a BMW M részlege, és az új M4 CSL, valamint a még bemutatásra váró M3 Touring mellett az M2 Coupé is erre az alkalomra jelenik meg, a premierjét októberben tartják.

A tesztvezetéssel azonban várnunk kell még egy kicsit, az első példányokat ugyanis csak 2023 áprilisában szállítja ki a BMW.

Az utastérről készült képeken jól látszik, hogy az M2-vel a 2-es Coupé is megkapja a 2-es Active Tourerben és az i4-ben látott dupla ívelt kijelzős műszerfalat. És hogy miért ez lesz az egyik utolsó klasszikus sportmodellje a BMW-nek? Azért, mert úgy tudni, hogy az M GmbH következő modelljei már mind valamilyen hibrid hajtást kapnak majd.

Ez is érdekelhet:

Jaj de jó, hogy még van ilyen BMW! – M240i xDrive Coupé-teszt

Ha nem akarsz vérre menő versenyeket nyomni mások vagy a stopper ellen, csak úgy autóznál néha egy hatalmasat, ez a te kedvenc M-es kis BMW-d!

Az egyik utolsó bajor mohikán: BMW 2-es Coupé-teszt

A BMW fenntart egy alternatív valóságot azoknak, akiknek a BMW még ma is sportos, elegáns, vezetési élmény köré épült kis kétajtósokat jelent.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában