A Ford és a Volkswagen együttműködésének egyik eredménye az új Transit Connect, ami a kompakt méretű áruszállítók közt is egyedülállónak számít, hiszen a Volkswagennél is előbb kapta meg a konnektorról tölthető hajtást.

Mostanra már több gyümölcse is van a Ford és a Volkswagen együttműködésének. Az új Amarok nem más, mint a Ranger testvérmodellje, az új, tisztán elektromos hajtású Explorer az ID.4 alapjára épül, a Tourneo Connect pedig a Caddy átalakításával született. Most pedig itt a haszonjármű-változata, a Transit Connect, ami még a Caddyhez képest is újat mutat.

Persze a Ford kompakt méretű áruszállítója is rendelhető a kétliteres turbódízellel, ami 102 és 122 lóerős változatban készül, a hatfokozatú kézi helyett hétsebességes DSG-vel is.

Még érdekesebb azonban, hogy a Transit Connect még a VW-nél is előbb kapja meg a plug-in hibrid hajtást, amit a Volkswagen-csoport személyautóiból ismerünk.

Az új hibrid rendszer az 1,5 literes turbós benzinmotorból, egy elektromotorból és egy hatfokozatú duplakuplungos sebességváltóból áll. A kombinált teljesítménye 150 lóerő, a maximum nyomatéka 350 Nm, ami még a dízelekkel szemben is elég jól hangzik.

A plug-in hibrid Transit Connect képes akár 110 kilométert is megtenni tisztán elektromosan.

Az akkumulátort 50 kilowattal is lehet tölteni, ezért a villámtöltőnél nem kell sokat várakozni, és a teherbírás terén sem kell nagy kompromisszumot kötni, a dízelhez képest a kapacitás 820-ról csak 770 kilogrammra csökkent. Nem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy hamarosan a személyszállító Tourneo Connect és az alapokat adó Caddy is megkapja a plug-in hibrid hajtást.

Ez is érdekelhet:

A Ford új családi autója ismerős lehet valahonnan

Másik márka adta a Tourneo Connect alapját.

A kockaforma Tourneo Courier lesz a Ford elektromos belépőmodellje

A Fiesta kifutása után ezzel a praktikus autóval indul majd a Ford kínálata.

Szebb és sokkal okosabb a friss Ford Kuga

Európa legkelendőbb konnektoros hibridje a Ford Kuga.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés