A Yaris már másodjára nyeri el az európai Év autója díjat, 2021-ben is a japán márka kisautóját választották a legjobbnak az autós újságírók.

Már 1964 óta választják meg az európai Év autóját, és az idei lenne a tizedik alkalom, hogy március elején, a genfi autószalon előestéjén jelentenék be a győztest, csakhogy idén már genfi autószalon sincs. A díjátadót mégis a genfi expó csarnokában tartották, a tavalyi évhez hasonlóan közönség nélkül, meglepően és bosszantóan botladozó online közvetítéssel.

A végén mindenesetre kiderült, hogy 2021-ben az európai Év autója díjat a Toyota Yaris nyerte 266 ponttal,

nem sokkal lemaradva a dobogón végzett a Fiat 500 (240 pont) és a Cupra Formentor (239 pont). A Volkswagen elektromos autója, az ID.3 végül 224 pontot kapott, a Škoda Octavia 199 pontot szerzett, a listát a Land Rover Defender és a Citroën C4 zárja 164 és 143 ponttal.

Az eredmény a 22 országból érkező 59 autós újságíró által kiosztott pontokból állt össze, a két magyar zsűritag közül Csikós Zsoltnál a Fiat 500, Gajdán Miklósnál a Yaris volt a kedvenc, és ketten együtt is a Toyotának adták a legtöbb pontot: 11-et. A Yaris már másodjára viheti haza az elismerést, 2000-ben a kisautó első generációja nyerte el a díjat.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában