A Kia nem egy, hanem egyszerre három új elektromos autó koncepcióját leplezte le, és ezek közül a középső, az EV4 mutat igazán újat, hiszen nem egy újabb szabadidő-autóról, hanem egy jövőbemutató szedánról van szó.

Megszoktuk a Kiától, hogy bátran kísérletezik új formákkal, és ennek eredménye a koreai márka két legutóbbi elektromos autója, a középkategóriás crossover EV6, valamint a felsőkategóriás szabadidő-autó EV9 is. A Kia hamarosan három újabb modellel bővíti az elektromos autóinak kínálatát, és ezek előzetesét leplezte le három tanulmányautóval.

A Sportage méretében készülő Concept EV5-öt láthattuk már korábban, hozzá hasonlóan a kisebb EV3 is a szabadidő-autók közé érkezik. Ha nem kérsz az SUV-kből, akkor lehet érdekes számodra az EV4, ami

a Ceed kategóriájába sorolható modell előzetese, de az eddig látottakhoz képest merőben eltérő, futurisztikus formával.
A kompakt méretű Concept EV4 egy kicsit megemelt, crossover stílusú áramvonalas szedán,

amit a Peugeot e-408-hoz és a Polestar 2-eshez hasonlíthatunk a leginkább. A Kia koncepciójának érdekessége, hogy a fényszórókat függőlegesen helyezték el rajta, ez még inkább egyedi arcot ad neki. Hosszan lejtő hátsója kis csomagtérfedelet rejt.

Meleg színekkel berendezett utastere annyira letisztult, amennyire csak lehet, csupán a dupla képernyőből áll a műszerfal. A Kia egyelőre semmilyen részletet nem árult el az autókról, de az előzetes alapján biztosra vehetjük, hogy hamarosan érkezik a gyártásba szánt változat is, ami a Ceed mellé érkezik, majd idővel teljesen átveheti a helyét.

Ez is érdekelhet:

Mintha egy aranyos robot lenne a Kia következő elektromos autója

A kompakt és elérhető EV3 előzetese ez a koncepció.

Egy mérettel kisebben is itt a Kia elektromos szabadidő-autója

Az EV6 és az EV9 után ez a harmadik Kia, amit az alapoktól elektromos autónak terveztek.

Dögös dizájnnal érkezik a Kia EV9, de mi nem ezért várjuk

Egy tekintélyes méretű, hétüléses, színes-szagos autót gurított elénk a Kia, amivel minimum egy lépéssel közelebb kerültünk az autózást átalakító futurisztikus tervekhez.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

További cikkeink a témában