A Kia nem egy, hanem egyszerre három új elektromos autó koncepcióját leplezte le, és talán a legkisebb, a Concept EV3 a legérdekesebb, hiszen egy kompakt méretű, elérhető áron piacra kerülő modell előzeteséről van szó.

Megszoktuk a Kiától, hogy bátran kísérletezik új formákkal, és ennek eredménye a koreai márka két legutóbbi elektromos autója, a középkategóriás crossover EV6, valamint a felsőkategóriás szabadidő-autó EV9 is. A Kia hamarosan három újabb modellel bővíti az elektromos autóinak kínálatát, és ezek sem kevésbé fantáziadúsak.

A két szélén a már kapható, illetve megrendelhető EV6 és EV9, középen a három újonnan bemutatott EV-modell, egyelőre koncepcióautóként

A Sportage méretében készülő EV5 és a ProCeed formájához hasonló EV4 mellett a most bemutatott trió legkisebb tagja talán a legérdekesebb, és egyben a legaranyosabb is.

Lekerekített kockaformájával, szűkre szabott csíklámpáival és összetett mintájú kerekeivel mintha egy robot lenne, amit szívesen hazavinnél.
Gazdagon kárpitozták a belső terét, még a műszerfalra is jutott a szövetből, az egészet meleg színek teszik még otthonosabbá.

Berendezése minimalista, az érdekes formájú kormánykerék mögött csak egy dupla képernyő van, ahonnan minden funkció kezelhető, az ülések közé hatalmas kartámasz került, ami egyben rakodóhely is.

A Kia egyelőre semmilyen adatot nem árult el a Concept EV3-ról, így a teljesítményét, a hatótávját, de még a méreteit sem tudjuk. A képek alapján olyan riválisok ellen szánják, mint a Jeep Avenger és a Volvo EX30, és ahhoz hasonlóan elérhető árat ígérnek hozzá. Ha gyártásba kerül, akkor 33 ezer euróba fog kerülni, ami körülbelül 13 millió forintot jelent majd.

Ez is érdekelhet:

Egy mérettel kisebben is itt a Kia elektromos szabadidő-autója

Az EV6 és az EV9 után ez a harmadik Kia, amit az alapoktól elektromos autónak terveztek.

Dögös dizájnnal érkezik a Kia EV9, de mi nem ezért várjuk

Egy tekintélyes méretű, hétüléses, színes-szagos autót gurított elénk a Kia, amivel minimum egy lépéssel közelebb kerültünk az autózást átalakító futurisztikus tervekhez.

Mit tud mindennapi elektromos családi kocsiként a 2022-es Év Autója? – Kia EV6-teszt

228 lóerő és 350 Nm a hátsó keréken, csendesen, takarékosan, kényelmesen előadva. Klasszikus boldogság egy hipermodern Kiában.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

A Volkswagen ID.3-ból is elkészült a Harlekin változat

További cikkeink a témában