A tisztán elektromos hajtású iX3 sorozatgyártásba kerülő változatának bemutatója után nem sokkal az újdonság árát is elárulta a BMW. Nem lesz olcsó, de nem is annak szánták.

A BMW még csak két hete mutatta meg, hogy milyen lesz az elektromos hajtású szabadidő-autójának gyártásba kerülő változata, máris kiderült az iX3 ára. Az alapmodell 22 990 000 forintba kerül, ami elsőre soknak hangzik, de a teljesítményéhez és felszereltségéhez mérten arányos, hiszen elektromos hajtással is igazi prémiumautóról van szó.

Az iX3 ezen az áron ráadásul olcsóbb, mint a konkurensének tekinthető Audi e-tron és a Mercedes-Benz EQC,

ami a legolcsóbban 26 149 000 és 26 666 000 forintért vihető haza. A két német rivális ugyan nagyobb teljesítményű a BMW-nél, és összkerékhajtásos is mind a kettő, de a hatótávjuk nem nagyobb, mint amire az iX3 képes.

A BMW elektromotorja 286 lóerős és 400 Nm a nyomatéka, amivel 6,8 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességét 180 km/óránál korlátozzák.

Az akkumulátora 80 kilowattórás, ennek egy feltöltésével 460 kilométert lehet megtenni, és mivel 150 kilowattos villámtöltésre is alkalmas, fél óra alatt 80 százalékra tölthető.

Az Inspiring változat felszereltsége már alapból nagyon gazdag, a 19 colos kerekek, a LED-es fényszórók, a panorámatető, az elektromos csomagtérajtó, a távolságtartó és sávtartó rendszer, az elektromosan állítható ülések, a vezeték nélküli telefontöltő,

a navigáció és a háromzónás automata klíma széria, akárcsak az elektromos autónál fontos hőszivattyús fűtés.

Még jobb az Impressive változat felszereltsége, amihez 20 colos kerekek, adaptív fényszórók, zajszigetelő üvegek, bőrkárpitozott sportülések, head-up display, gesztusvezérlés és Harman Kardon hifi is jár. Az X3-tól eltérően az elektromos iX3 nem a BMW amerikai, hanem a kínai üzemében készül, a gyártása 2020 végén kezdődik.

Ez is érdekelhet:

Kiderült, milyen erős lesz az új BMW M3 és M4

Jóval erősebb lesz az elődjénél.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában