Sajnáljuk, mert régen nagyon szerettük a genfi autószalont, de a pandémia óta próbáltak talpra állni, és a sikertelen idei kiadás után most a szervezők is beismerték, hogy nincs többé értelme autókiállítást rendezni Genfben.

A genfi autószalon évtizedeken keresztül fogalomnak számított, minden év elején itt mutatták be a legfontosabb újdonságaikat az autógyártók, nem ritkán eleve erre az alkalomra készítettek tanulmányautókat. A kiállítás népszerűsége az utóbbi időben visszaesett, de a pandémia tett be neki igazán, 2020-ban az utolsó pillanatban mondták le, és azóta próbálták újra megtartani.

A genfi autószalon egykor rendkívül fontos volt a gyártóknak, 1977-ben itt ünnepelte premierjét a Porsche 928
1982-ben a modern és tágas vásárvárosba, az újonnan épült Palexpóra költözött a genfi autószalon
2020-ban már épültek a standok, amikor a koronavírus miatt le kellett mondani az egészet
2019-ben volt az utolsó teljes gőzzel megtartott genfi autószalon
Idén sikerült a koronavírus óta először autószalont rendezni Genfben, és nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk: ez a kiállítás csak árnyéka volt egykori önmagának.

A nagy autógyártók közül csak a BYD és a Renault ment el, a hatalmas tereket nem tudták kitölteni, és ez a látogatók számán is látszott. Így tényleg nem volt értelme a folytatásnak, amit most a szervezők is beismertek.

Csak egy pár autógyártó ment el az idei genfi autószalonra, üresek maradtak a csarnokok

Bejelentették a genfi autószalon szervezői, hogy jövőre, és határozatlan ideig utána sem lesz többé autókiállítás Genfben. A döntést az autóiparban jelenleg tapasztalható bizonytalansággal és az autógyártók érdeklődésének hiányával indokolták, szerintük a párizsi és müncheni autószalonok nagyobb látogatottsága jelentette az utolsó csapást a genfi szalon jövőjére.

„Felelős döntésünk annak a felismerésnek a következménye, hogy Európában jelenleg nem kedveznek a piaci feltételek egy ilyen autókiállításnak”

– mondta Alexandre de Senarclens, a genfi autószalon szervezőbizottságának elnöke, majd hozzátette, hogy mindez nem befolyásolja a szintén általuk szervezett dohai autószalont, amit továbbra is megtartanak.

Az idei genfi autószalon legfontosabb premierje az új Renault 5 volt, a fennmaradó helyet veteránokkal próbálták kitölteni

Az eredeti tervek szerint 2025. február 17-én nyitották volna meg a jövő évi genfi autószalont, de bizonyára az idei kiállításról kapott visszajelzéseket összegezve döntöttek úgy, hogy lemondják a folytatást. Sajnáljuk, mert ezzel nemcsak egy neves autókiállítás veszett oda, hanem úgy érezzük, mintha az autós világ egy jelentős korszaka is lezárult volna.

Ez is érdekelhet:

A genfi autószalon talán már sosem lesz olyan pompás, mint egykor volt

Újra megtartották a genfi autószalont, de a neves kiállításra csak egy pár autómárka jött el.

Nem lesz többé frankfurti autószalon

Legalábbis nem úgy, ahogyan eddig ismertük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában