A Halálos iramban filmek színészeként Paul Walker rajongott az autókért, és a gyűjteményében volt ez a fantasztikus BMW M1 is, ami több mint negyven éves, de alig használták. A kilométerek számát látva nem lesz olcsó.

Paul Walker már több mint hét éve nincs köztünk, és az elmúlt években többször is láthattuk, hogy milyen kincseket őrzött az autógyűjteményében.

Brian O’Conner alakítójának nemcsak öt teljesen egyforma fehér E36-os BMW M3-asa volt, hanem a garázsában állt ez a gyönyörű BMW M1 is, amit nemrég hirdettek meg.

A hetvenes évek végén a BMW eleve versenyautónak fejlesztette az M1-et,

amihez a Giugiaro által dizájnolt szuperautóból négyszáz utcai kivitelt is legyártottak. A képen látható példányt 1979-ben adták át az első tulajdonosának a németországi Bielefeldben, majd nem sokkal később az AHG műhelyébe került, hogy feltuningolják.

Az M1 ekkor kapta meg a versenyautóról származó Procar karosszériakészletet, a BMW M jellegzetes trikolór festését és a 16 colos BBS könnyűfém kerekeket.

A 3,5 literes, hathengeres motorja gyárilag 277 lóerőt tudott, de az AHG-nél a teljesítményét 350 lóerőre fokozták, és egyedi kipufogórendszerrel szerelték fel.

A külseje ellenére nem versenyautó, az utastérben bőrüléseket, légkondicionálót, elektromos ablakemelőt és Blaupunkt kazettás magnót találsz. A fantasztikus állapotára magyarázat, hogy összesen még

csak 6800 kilométert futott, ebből 50-et tett bele az előző tulajdonosa, aki Walker halála után őrizte a kincset.

A nem mindennapi ajánlat a Bring a trailer oldalára került fel, és bár még napok vannak hátra a licitből, a cikkünk írásakor 390 ezer dollárnál jár az aukció, ami 115 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Repülő autóként tér vissza a klasszikus Renault 4