A Porsche jelenleg egyetlen elektromos autója a Taycan, de hamarosan újabb modellek érkeznek, ezek előzetese a 718 Cayman GT4-ből bemutatott versenyautó-prototípus.

Hamarosan tovább bővül az elektromos autók választéka a Porschénél, a Taycan után érkezik a Macan utódja, immár tisztán elektromos hajtással, és azt is tudni lehet, hogy a 718-as széria utódja is elektromos lesz. A Porsche most ennek előzeteseként mutatta be a 718 Cayman GT4-ből épített versenyautó-prototípust.

A 718 Cayman GT4 ePerformance tulajdonképpen a 2021-ben megjelent Mission R tanulmányautó továbbgondolt változata.

A Mission R dizájnja a 718 Cayman utódjának formáját vetíti előre, a benne dolgozó technika pedig a jelenlegi GT4-ből épített prototípusba került bele. A hátsó kerekeket itt egy elképesztően izmos elektromotor hajtja.

A Porsche szerint az elektromos versenyautója olyan gyors, mint a 911 GT3 Cup, kvalifikációs módban 1000 lóerős,

de 612 lóerőt akár 30 percen keresztül képes tartósan leadni, ami éppen egy autóverseny hossza. A 900 voltos elektromos rendszernek köszönhetően a 80 kilowattórás akkumulátor mindössze 15 perc alatt 80 százalékra tölthető.

A GT4 ePerformance a megjelenésével is dögösebb, a karosszériája 14 centiméterrel szélesebb, mint a GT4 Clubsportnak, és újrahasznosított szénszálas anyagból készült. A Porsche elektromos versenyautó-prototípusát hamarosan mozgásban is megmutatják: júniusban a goodwoodi sebességfesztiválra is elviszik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mi ez a furcsa autócska, ami rekordot döntött a goodwoodi pályán?
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő