Az európai piac egyik legkelendőbb elektromos autója a Zoe, amiből most mutatta be a teljesen megújult szériát a Renault. A formája lehet, hogy ugyanolyannak tűnik, de szinte mindenét kicserélték.

2012-ben mutatta be az első olyan modelljét a Renault, amit eleve elektromos autónak tervezett, és a Zoe az európai utak egyik legnépszerűbb elektromos autójává vált.

A franciák pedig mindig fejlesztettek rajta valamit, például az elektromotorját 90-ről 109 lóerősre, az akkumulátorát 22-ről 41 kilowattórásra cserélték. Most pedig teljesen megújították.

A formája lehet, hogy első ránézésre nem tűnik újnak, pedig sokat változtattak rajta.

Újak a fényszórók a LED-es nappali menetfénnyel és új a lökhárító légbeömlője is, amire a többi Renault-ból ismerős krómpöttyök kerültek. A hátsó lámpák is megújultak, és ahogyan lenni szokott, új színek és újabb, akár 17 colos kerekek is rendelhetők hozzá.

Az utasteret nézve aztán rájössz, hogy több történt egyszerű ráncfelvarrásnál.

és már az alapmodellhez széria a 10 colos színes képernyős műszeregység. Sokkal jobb minőségűnek ígérik az anyagokat, amelyek újrahasznosított alapokból készültek.

amiből a hátul utazók is kapnak kettőt. A Zoe startgombbal indul, elektromos a kézifék, és a vezetési segédek sem hiányoznak a sávtartótól és ráfutásgátló vészféktől a táblafelismerőn és automata távfényen át az önállóan parkoló asszisztensig.

Az eddigi modellből ismerős 109 lóerőre és 225 Nm nyomatékra képes alapváltozat mellé

egy városi autónak ez több, mint elegendő. A Zoe újdonsága az erősebb visszatermelésű B fokozat, amivel városban szinte fékpedál nélkül lehet vezetni.

a WLTP szabvány szerint. A 7 kilowattos fali töltővel 9 és fél óra alatt tölthető fel, az utcai töltőkről 22 kilowattal már 125 kilométerrel növeli a hatótávot egy óra alatt, és a Zoe már 50 kilowattos villámtöltésre is alkalmas, ami fél óra alatt 150 kilométerre elegendő energiát vesz fel.

A Zoe máris erős konkurenciát kap az elektromos Corsával:

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon