Mind közül talán a Volkswagen a legkonzervatívabb márka, de időnként még ők is lépnek egy merészet, így készült el az amerikai piacra szánt Golf Harlequin is.

Eredetileg gyártástechnológiai demonstráció volt a különböző színű karosszériaelemekkel szerelt Volkswagen Polo, melyből aztán egy ötszáz darabos limitált szériát terveztek piacra dobni. Végül olyan népszerű lett a bohókás limitált széria, hogy közel négyezer készült belőle. Ezen felbuzdulva az amerikai vásárlóknak a Golfból készítettek Harlequin kiadást, ott viszont már nem volt ekkora sikere a színes Volkswagennek.

Háromszáz darabot sem sikerült eladni az amerikai vásárlóknak a Golf Harlequinből.

Felszereltségében egy szem érdekesség sincsen, a Harlequinhez az alap Golfot használták, melynek orrában a 115 lóerős motor van, az utasterébe pedig a színes mintákkal feldobott szürke szövetkárpit hoz egy kis vidámságot. Az extrák között szerepel a kazettás rádió és a légkondi, de az igazi izgalmat csak az jelentheti, hogy a kék, zöld, sárga és piros színek játszanak az autón.

Egyesek annyira nem értették, hogy bontott alkatrészekből összetákolt autónak nézték. Egyszerűen nem működött az 1996-ban piacra dobott Golf Harlequin, végül csak 264 darab készült belőle, de néhányat egyszínűre alakítottak, hogy jobban eladható legyen.

Ez is érdekelhet:

Ötven évvel ezelőtt indult a Volkswagen Golf sorozatgyártása

1974-ben talán még nem sejtették, hogy korszakalkotó sikermodell gyártását indítják be.

Sikeres kombináció – a Volkswagen Golf Variant-sztori

A Volkswagen több mint harminc éve gyárt kombit a Golfból. Neked melyik generációja a kedvenced?

Ötvenedik születésnapjára megújult a Volkswagen Golf, hogy minden eddiginél jobb legyen

A Volkswagen dobta a háromhengeres motort, az új Golf plug-in hibridje viszont erősebb lett, és többet megy egy feltöltéssel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy ajtó máris bezárult Carlos Sainz előtt?

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés