A neve bejelentése után a legújabb modelljének néhány részletét is megmutatta a Peugeot, és ezekről egyértelműen látszik, hogy egy kupéformájú crossoverről van szó.

A Peugeot éppen két hete jelentette be, hogy újra bevezeti a 4-essel kezdődő sorozatot a 408-as bemutatásával. A 407-esnek – és egyben a 607-esnek – ugyanis annak idején 508-as néven állítottak utódot, a 408-as nevet csak a fejlődő piacokon használták a 308-as lépcsőshátú változatára. Mostantól azonban Európában is kapható lesz a Peugeot 408.

A korábbi kémfotók alapján sejteni lehetett, most pedig hivatalosan is tudhatjuk, hogy a Peugeot 408 egy kompakt méretű, kupéformájú crossover lesz,

olyan modellek riválisaként, mint a Kia XCeed vagy a Renault Arkana. A Peugeot ugyanis mutatott két fotót a még álcázott prototípusról, és az egyiken teljesen egyértelműen látszik a karosszéria vonalvezetése.

Nem meglepetés, hogy a műszaki alapokat a 308-as adja majd, ezért nagyon valószínű, hogy 225 lóerős plug-in hibrid hajtással, később pedig akár teljesen elektromos változatban is megjelenhet a 408-as.

A Peugeot ezzel egy népszerű kategóriába teszi be a lábát, amivel a 308-asnál is nagyobb eladásokat mutathat fel az európai piacon.

Kiderült egyúttal az is, hogy azokon a piacokon, ahol már a 308-as lépcsőshátú testvérét forgalmazzák 408-asként, például Kínában, ott Peugeot 408X lesz az autó neve. A gyártásba kerülő autóra és a részletekre már nem kell sokat várnunk, hiszen pontosan egy hét múlva, június 22-én leplezik le az új Peugeot 408-ast.

Ez is érdekelhet:

408-as néven jön a Peugeot legújabb modellje

Nem az 508 utódja lesz, de nem is a 308 szedánja.

Formás kompakt szedánt mutatott be a Peugeot

Szerinted lenne kereslet erre a Peugeot 408-ra?

A hármasok sikertörténete, avagy így számolt el 308-ig a Peugeot

Kilencven éve írja az ideális családi autó receptjét a Peugeot.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában