Másodjára is felfrissítette a Suzuki az esztergomi gyárban 2015 óta készülő Vitarát.

A Suzuki még 2014-ben a párizsi autószalonon mutatta be a Vitarát, ezt a kompakt méretű szabadidő-autót, ami 2015-ben került a kereskedésekbe, és igazi sikermodell lett belőle. Számunkra azért is érdekes, mert az esztergomi gyárból kerül ki, és még egy évtizeddel a bemutatása után is népszerűnek számít. 2023-ban csaknem ötezer példánya kelt el a magyar piacon, amivel a harmadik legkelendőbb modell az S-Cross és az Octavia mögött.

Lehetett hallani róla, hogy idén megújul a Vitara, de eddig nem tudtuk, hogy új generációval vagy alapos modellfrissítéssel készül a Suzuki.

Most kiderült, hogy az utóbbiról van szó, 2018 óta másodjára is nagyobb ráncfelvarráson esik át a japán márka szabadidő-autója. Nem sokat alakítottak a formáján, de azért észrevehetők az újdonságok, például a hűtőmaszkon krómcsíkkal emelték ki az emblémát, és a lökhárító légbeömlőjének formája is változott.

Belső terében az S-Crossból ismerős 9 colos érintőképernyős infotainment rendszer jelenti az újdonságot, és bővült a vezetéstámogató rendszerek köre is.

Az autonóm vészfékrendszert továbbfejlesztették, a műszerfalra pedig a legújabb előírásoknak megfelelően a vezetőt figyelő kamera került. A motorkínálat nem változott, továbbra is az 1,4 literes, 129 lóerős, mild hibrid turbós benzines és az 1,5 literes, 116 lóerős full hibrid közül lehet választani.

Mind a két motorhoz továbbra is elérhető a kapcsolható AllGrip Select összkerékhajtás, a kínálatban ötféle egyszínű és ötféle kéttónusú fényezés közül lehet választani, ezek közül az indigókék-fekete és a titánszürke kombináció újdonság. Az S-Cross után ehhez a modellhez is elérhető lesz a Suzuki Connect okostelefonos alkalmazás. A megújult Vitara idén nyáron kerül a kereskedésekbe, de az ára csak később derül ki.

Ez is érdekelhet:

Európába is megérkezik a vadonatúj Suzuki Swift

Bevált recept szerint készült, mégis teljesen új lett a Swift.

Menő az első elektromos Suzuki

Bemutatták az 500 kilométeres hatótávot ígérő eVX koncepciót, melyből a Suzuki első elektromos autója lesz.

Jót tett a teljes megújulás a Suzuki S-Crossnak

Az új külső mellé full hibrid technikát kap, és továbbra is Esztergomban készül az S-Cross.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Kényelmes tempónál is könnyen történhet hatautós baleset az autópályán

Öt autó, aminek a bemutatója után meg kellett változtatni a nevét

További cikkeink a témában
Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?
Hirdetés