A Volkswagen az eddigi legjobb elektromos autójának bemutatására készül, és az előzetesének számító ID. Aero tanulmányautó után felvillantotta az ID.7 néven gyártásba kerülő szedánt, egyelőre álcázott külsővel.

Folyamatosan bővíti az elektromos autóinak kínálatát a Volkswagen, hiszen az első eleve villanyautónak tervezett ID.3 után már kapható a nagyobb ID.4 és a kupéformájú ID.5, valamint a vidám kisbusz ID. Buzz is. Most pedig az eddigi legnagyobb dobására készül a német gyártó, egy áramvonalas formájú szedánnal, ami az ID.7 nevet kapja, és Európától az Egyesült Államokon át Kínáig az egész világon kapható lesz.

Az újdonság csak azért nem teljesen meglepetés, mert 2022-ben koncepcióautóként már láthattuk, és nagyon úgy tűnik, hogy az ID. Aero szinte változtatás nélkül kerül sorozatgyártásba. A szedán mellett egy kombira is számíthatunk, amit a 2019-es ID. Space Vizzion koncepció jelzett előre. Az ID.7-en még az álcázás ellenére is látszik, hogy az áramvonalas forma, a karosszériába simuló kilincsek és az ID-modellekre jellemző lámpák változtatás nélkül válnak valóra.

A Volkswagen egyelőre nem árult el műszaki részleteket az ID.7-ről, de az ID. Aero paraméterei alapján sejteni lehet, hogy egy öt méter hosszú szedánról van szó, közel három méter hosszú tengelytávval. Az utóbbi nemcsak a Passat, hanem az ID.4 és ID.5 tengelytávjánál is hosszabb húsz centivel.

Az elektromotor teljesítményét és az akkumulátor kapacitását sem árulták el, de 700 kilométeres hatótávot ígértek, ami elég jól hangzik.

Az ID-modellek után a minimalista stílusú belső tér nem nagy meglepetés, de azért találunk újdonságot az ID.7-en. A kormánykerék mögötti műszeregység például még kisebb, és a műszerfal teljes szélességén húzódó szellőzőnyílásba rejtették, a középső érintőképernyő pedig még nagyobb, 15 colos képátlójú, és új, továbbfejlesztett rendszer fut rajta.

Az ID.7 érdekessége lesz az intelligens klímaberendezés, automatikusan mozgatott szellőzőrostélyokkal.

Az álcázott prototípust a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai show-n mutatta meg a Volkswagen, és az ID.7 végleges változatát még az év vége előtt leleplezik. Az európai piacra szánt modellt a németországi Emdenben gyártják majd, és ugyan az ID.7 a már kifutott lépcsőshátú Passat elektromos megfelelőjének számít,

egyelőre nem lép teljesen a helyére, hiszen a Passat kombiból hamarosan érkezik az új generáció.

Ez is érdekelhet:

Off-road változatban is itt a Volkswagen elektromos autója

Szerinted lenne értelme az ID.4-ből terepjáró kiadást gyártani?

ID.5 néven itt a Volkswagen következő elektromos autója

Sportváltozatban is jön az ID.4 kupéformájú testvére.

Nem kerül gyártásba a Volkswagen elektromos kisautója

Pedig nekünk bejött az egyszerű és finoman múltidéző dizájn.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés