A Volkswagen újabb elektromos autót mutatott be, a magas építésű crossoverek után ezúttal egy karcsú, áramvonalas szedánt, ami jövőre gyártásba is kerül a Passat elektromos alternatívájaként.

Az utóbbi években egészen széles lett az elektromos autók kínálata a Volkswagennél, a kompakt ID.3 után érkezett az egy mérettel nagyobb ID.4, és kupéformájú testvére, az ID.5, idén meg már az ID. Buzz kisbuszt várhatjuk. A magas építésű modellek után pedig egy hagyományos lépcsőshátú elektromos autó tanulmányát is bemutatták ID. Aero néven.

Az eddigi modellekhez hasonlóan az ID. Aero is a Volkswagen elektromos autóknak szánt padlólemezére épül, de jóval hatékonyabb lehet a testvéreinél. Az áramvonalas karosszéria légellenállási együtthatója ugyanis mindössze 0,23, ezért

a 77 kilowattórás akkumulátorral 620 kilométert is elérheti a hatótávja.
A korábbi ID. Space Vizzion tulajdonképpen a most bemutatott ID. Aero kombiváltozata

A Volkswagen további műszaki részleteket egyelőre nem árult el az autóról, de a három éve bemutatott, és az ID. Aero kombiváltozatának tekinthető ID. Space Vizzion tanulmányautó paramétereiből sejteni lehet, hogy

a hátsókerék-hajtású változata 279 lóerős lehet, a kétmotoros, összkerékhajtásos modell pedig 340 lóerőre lehet képes.

A képeken látható prototípus az ID. Aero kínai piacra szánt változata, a Volkswagen ugyanis először ott vezeti be az autót 2023-ban. Jövőre azonban az európai utakra tervezett változat is bemutatkozik, amit az emdeni, németországi üzemben fognak gyártani. Az újdonság előbb csak az alternatívája lesz a Passatnak, de idővel valószínűleg a helyére fog lépni.

Ez is érdekelhet:

Eltűnik a lépcsőshátú Passat, csak a kombi marad

A vevők elektromos autókat és crossovereket akarnak, nem klasszikus négyajtós középkategóriás kocsikat. Az Arteon is nyugdíjba megy 2023-ban.

A Volkswagen nem csak elektromos autókkal készül a jövőre

A legjobb elektromos autók gyártója szeretne lenni a Volkswagen, de egyelőre maradnak a benzinesek is.

A Bulli stílusában itt a Volkswagen új elektromos autója

Szerethető formával és modern technikával tér vissza a Volkswagen kisbusza.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában