Ha 2019-ben elő sem vetted a konzolod vagy a gémer-PC-det, akad néhány cím, amit érdemes lenne bepótolnod. Így néz ki a mi szubjektív toplistánk az év legjobb videojátékairól.

15. Days Gone

A megjelenés pillanatában a Bend Studio játéka távol állt a tökéletestől, de aztán a fejlesztő lelkiismeretes munkájának köszönhetően végül sikerült úgy helyrebillenteni, hogy végső soron az év legjobb nyílt világú akciójátéka lett belőle. Már a hordákban támadó fertőzöttek elleni csörték miatt is itt a helye a listán.

14. Death Stranding

A Death Stranding igencsak megosztotta a játékostársadalmat. Mi sem voltunk tőle egy emberként elájulva, de végül tesztünkben kénytelenek voltunk elismerni, hogy Hideo Kojima alkotása tényleg valami különleges. Olyasmi, amihez hasonló tízévente egyszer jelenik meg. Látni, tapasztalni kell, hogy saját véleményed legyen róla.

13. Apex Legends

A Fortnite mellett igen nehéz szóhoz jutni a masszívan online akciójátékok, még pontosabban a battle royale-ok világában, de az Apex Legends-nek sikerült. Ezen már csak azért sem szabad csodálkozni, mert a cuccot annak a Respawn Entertainmentnek köszönhetjük, akik a Titanfall 2-vel egyszer már megmutatták, hogy nagyon értik a dolgukat.

12. Devil May Cry 5

A Devil May Cry 5 igazi telitalálat. Egy régi nagy sorozat tökéletes visszatérése, ami röhögve utasítja maga mögé a konkurenciát. Kreativitásban, pályatervezésben, hangulatában és grafikailag igazi világbajnok. Fel kell kötnie a gatyáját annak a hack’n’slash-játéknak, ami a nyomába akar érni. Tesztünket itt olvashatod.

11. The Outer Worlds

A The Outer Worlds olyasmi, mintha az újkori Fallout-sorozat legjobb darabját átköltöztettük volna az űrbe, de még ezzel a hasonlattal sem tudjuk kellőképpen érzékelteti, mennyire jó az Obsidian sci-fi-RPG-je. Október végén futott be, így a megjelenés után nem sokkal már ki is lehetett jelenteni, hogy ez bizony az év egyik legjobbja.

10. Luigi's Mansion 3

Kedvesen horrorisztikus, baromi hangulatos, teljességgel rajzfilmszerű és minden pillanatában imádni való a Luigi's Mansion 3, ami minden Switch-tulajnak kötelező vétel, és ha megvan, nagyon nehéz abbahagyni. Az év legaddiktívabb játékaként a lista egyértelmű résztvevője, aminek csípőből adtuk a 9 pontot.

9. Mortal Kombat 11

A Mortal Kombat 11 kiváló otthoni meccsekhez és esporthoz is. Jó a sztorija, csodaszép a grafikája, szokás szerint rettentően brutális, és még röhögni is lehet rajta. Évekig fogjuk nyomni. Tesztünket itt olvashatod.

8. Metro Exodus

A Metro-sorozat korábbi részei is a kedvenc posztapokaliptikus fps-eink voltak, és ezen a helyzeten az Exodus jottányit sem változtatott. Márciusban jött ki, de már akkor leírtuk, hogy lesznek még kihívói idén az év legjobb fps-e megtisztelő címéért folytatott versenyben, de brutálisan nehéz lesz legyőzni.

7. Disco Elysium

A Disco Elysium valami nagyon újat mutatott az izometrikus RPG-k rajongóinak. Egy játék, ami inkább intellektuális és érzelmi utazás, mint adrenalinfröccs. Amiben fontosabb a kimondott szó, mint a kilőtt ólom, és amiben a hősöd ép elméjét nehezebb megvédeni, mint a testi épségét. Néhány mondatban képtelenség összefoglalni, mennyire fontos alkotás.

6. Astral Chain

Mégis, hogy hagyhattuk volna ki ebből a listából a Nintendo Switch ékkövét, ha már a tesztünknek is az volt a címe, hogy Az Astral Chain az év egyik legjobb játéka? Tessék, itt van a hatodik helyen!

5. Sekiro: Shadows Die Twice

A Sekiro magától értetődően van itt, mint ahogy a From Software összes eddigi címe is bekerült az aktuális év végi toplistákba. Ez a csapat egyszerűen nem tud hibázni.

4. Call of Duty: Modern Warfare

A Modern Warfare rebootja majdhogynem tökéletes lett, igaz, a gyengébb gyomrúaknak könnyen a torkukon akadhat az egyjátékos kampány által kínált élmény, ami minden eddiginél mélyebbre ás a háború borzalmaiba. A többjátékos mód a szokásos minőséget hozza, ezúttal egy új grafikus motorral, ami ugyanolyan kiválóan teljesít, mint a korábbi, csak még annál is látványosabb. Tesztünket itt olvashatod.

3. Star Wars Jedi: Fallen Order

Az eredetiség hiánya és a technikai bakik ellenére is a Star Wars Jedi: Fallen Order hosszú ideje a legjobb egyjátékos Star Wars-videojáték, de ha eltekintünk a körítéstől, önálló akciójátékként is megállja a helyét. Csillagok háborúja-fanatikusoknak szinte kötelező, mindenki másnak pedig erősen ajánlott kategória. Olyan játék, ami semmi újdonságot nem tesz le az asztalra, de amit feltálal, azt élvezettel kajálja be az ember az utolsó morzsáig. Tesztünk itt.

2. Control

A Remedy Entertainment ezúttal sem okozott csalódást. A természetfeletti shooter nem az a műfaj, amivel elárasztanának minket a fejlesztők, ilyen minőségben pedig pláne nem jönnek havi rendszerességgel új címek. A Control hatalmas móka, a sztorija kellemes, a látvány pedig egyenesen lehengerlő. Az év egyik legjobbja, vita nélkül.

1. Resident Evil 2

A Capcom nagyon jól tette, hogy elővette ezt a klasszikust, amit annak idején tinédzserként játszott végig rettegve a mostani harmincas korosztály. A Resident Evil 2 remake-je nem az a megúszós újrázás, ami csak felhúzza az alapanyag grafikáját, és alibiből bedob némi újdonságot. Ez önálló alkotásként is megállja a helyét. Szerintünk simán az év játéka, nem csak a nosztalgia-faktor miatt.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában