A BMW eddigi legsokoldalúbb és legnépszerűbb elektromos autójának ígérkezik az idén ősszel érkező új iX1, ami kompakt méretével, tágas utasterével és ígéretes hatótávjával könnyen sikeres lehet a piacon.

A BMW-nek már most is több elektromos autója van a kínálatában: a városi méretű i3 éppen kifutóban van, de ott a két szabadidő-autója, az iX3 és az iX, a sportos formájú i4, és nemrég jelent meg a kínálat csúcsára érkező i7. A bajor márka nem lassít, idén ősszel mutatja be a következőt, aminek iX1 lesz a neve.

A kompakt méretű szabadidő-autó X1 új generációjáról van szó, ami a hagyományos benzines és dízel, valamint a BMW-nél egyre elterjedtebb plug-in hibrid változat mellett tisztán elektromos hajtású kivitelben is készül majd iX1 néven.

A mérete azt sugallja, hogy ez lehet a BMW legsokoldalúbb elektromos autója, ami szinte mindenre jó.

Oké, nem ezzel az autóval fogod megtenni egy szuszra a Budapest-München távot, de valld be, milyen gyakran van szükséged erre a mindennapokban?

A hatótávja mindenesetre elég ígéretes, 413 és 438 kilométer között lesz a változattól függően, ami azt jelenti, hogy a hétköznapokon nem kell majd aggódnod a lemerülés miatt.

Az X1 jelenlegi generációja 2015-ben jelent meg, tehát itt az ideje a modellváltásnak. Az újdonság az Audi Q3, a Mercedes-Benz GLA/EQA és a Volvo XC40 konkurense lesz, az utóbbi kettőnek van is tisztán elektromos hajtású változata. A BMW a téli teszten futó prototípusról mutatott képeket, a leleplezésre egy pár hónapot még várnunk kell.

Ez is érdekelhet:

Elektromos autót építenek a klasszikus BMW 2002-ből

A vezetési élményt helyezik előtérbe az elektromos hajtással is.

Megosztó külsővel és elektromos hajtással jön a BMW új 7-es sorozata

Mit szólsz az új 7-eshez? Mindent elmondunk róla, amit tudni érdemes.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában