A fényszennyezést visszaszorító uniós szabályozás értelmében a Rolls-Royce nem kínálhat többé világító szobrocskát a luxusautói orrán Európában, és a már eladott autókon is ki kell iktatni ezt a funkciót.

A Rolls-Royce éppen attól lett a luxusautók csúcsa, hogy még olyan apróságokat is személyre lehet rajta szabni, mint az autók orrán lévő Spirit of Ecstasy szobrocska. A nőalakot a hagyományos króm helyett háttérvilágítású változatban is lehetett kérni, egészen a közelmúltig, de ennek az opciónak egy európai uniós szabályozás vetett véget.

A fényszennyezés visszaszorítására hozták azt a szabályt, aminek értelmében nem lehet felfelé világító fényforrás az autón,

európai vevőinek a Rolls-Royce sem kínálhat világító szobrocskát. Az opció már 2019 óta nem rendelhető, és az eladott autókon is ki kell iktatni a funkciót, a jelvényt ingyen egy másik extrára cseréli ki a Rolls-Royce.

Persze abban egyetértünk, hogy tegyünk a felesleges fénykibocsátás ellen,

de nem hinnénk, hogy a fényben derengő Spirit of Ecstasy olyan jelentős mértékben járulna hozzá a világ fényszennyezéséhez, még ha sokan is rendelték meg 3600 fontért (1,4 millió forintért) ezt az opciót. Könnyen lehet, hogy a BMW X6 és a Škoda Enyaq világító hűtőmaszkjának napjai is meg vannak számlálva.

Nem a Rolls-szobroktól lesz nagy a fényszennyezés

Ez is érdekelhet:

A legkevésbé Rolls-Royce: teszten a Cullinan Black Badge

A komfort, az erő, a minőség, a luxus és persze az ár stimmel, de a Cullinan, pláne ez az izmosított változat valahogy mégsem passzol tökéletesen a RR-ok sorába.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Egy Smarttal könnyű parkolni? Attól függ, kinek

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

További cikkeink a témában