Hamarosan bemutatkozik a Volkswagen Transporter új generációja, ami már nem a Multivan áruszállító változata, hanem az új Ford Transit Custom testvérmodellje lesz, plug-in hibrid és elektromos változatban is készül majd.

Két éve mutatta be a Multivan új generációját a Volkswagen, és a kisbusz legnagyobb újdonsága az volt, hogy már nem a Transporter alapjára épült, hanem arra a moduláris platformra, amit a márka személyautói is használnak. A Transporter hatodik generációját mostanáig gyártották, majd nemsokára bemutatkozik az új nemzedéke, de már teljesen eltérő alapokon.

Az új Transporter a Forddal kötött együttműködés keretében készül, akárcsak az Amarok,

és már kitalálhattad, hogy műszaki téren az új Transit Custom testvérmodellje lesz. Jóval nagyobb is lesz az elődjénél, a hossza 15 centivel 5,05 méterre, a tengelytávja pedig tíz centivel 3,1 méterre nő. Sőt, rendelhető lesz egy nyújtott tengelytávú, 5,45 méter hosszú változata is.

Motorkínálatának derekát a kétliteres turbódízel adja 110, 150 és 170 lóerővel, ezek közül a középső változat összkerékhajtással is rendelhető.

A Fordhoz hasonlóan lesz egy 233 lóerős benzines plug-in hibrid kivitel, és tisztán elektromos e-Transporter is,

többféle teljesítménnyel, 116, 136, 218 és 286 lóerővel, a belépőmodellnél 54, a többinél 83 kilowattórás akkumulátorral.

A Volkswagen tehát párhuzamosan kínálja majd az ID. Buzz Cargót és az e-Transportert, de erre nagyon jó oka van.

Az előbbi ugyanis főleg a stílusával adja el magát, de a 3,9 köbméteres raktere és 650 kilogrammos terhelhetősége nem dönt rekordot, míg az utóbbi legalább 5,8, de akár 9 köbméteres raktérrel és 1300 kilós teherbírással érkezik. A teherautó mellett pedig lesz belőle személyszállító Transporter Kombi és Caravelle kivitel is.

Volkswagennek tűnik majd az új Transporter, a kormánykerék, valamint a 12 colos műszeregység és a 13 colos érintőképernyő grafikája is a márkához lesz igazítva

Ideje volt már a modellváltásnak, az eddig kapható T6.1 ugyanis még mindig az előző generáció, a T5 műszaki alapjára épült, amit 2003-ban mutattak be. Az új Transporter teljes leleplezése még hátravan, de a németországi kereskedésekben már előrendelhető 36 780 eurós áron, ezért hamarosan számíthatunk a bemutatójára.

Ez is érdekelhet:

Menő kisbusz lett az új Volkswagen Multivan

Már nem a Transporter csinosított változata.

Hippi helyett hipszter lett, de baromi jó a Volkswagen ID. Buzz

Egyszerre nagyon retró és nagyon modern a Volkswagen ID. Buzz. És ezért imádnivaló!

Őrülten jól mutat Porsche-színekben a Volkswagen retró kisbusza

Tökéletesen idézi meg az ötvenes-hatvanas évek Porsche-szervizautóit az ID. Buzz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában