Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mert általában ugye az. Most viszont mondunk egy kis okosságot, hogy könnyebben átvészeld ezt az időszakot.

A fogyókúra több szempontból is totál szívás, életmódváltással jár, ami – többek között – azt jelenti, hogy nemcsak a napi rutinodat kell újratervezned úgy, hogy abba a testmozgás is beleférjen, de még az étkezési szokásaidon is változtatnod kell.

merthogy sokkal nehezebb napjába többször a hűtő előtt korgó gyomorral állni, mint heti három-négy 30 perces testmozgást kibírni.

És jó ha tudsz róla, meg hátha ez is erőt ad neked: külsődet 70%-ban határozza meg a táplálkozás, és csak 30%-ban a testmozgás.

A fogyás lényege, hogy több energiát használj fel, mint amennyit táplálkozás útján bejuttatsz, vagyis úgynevezett kalóriadeficitbe kerülj, ekkor ugyanis jól kalibrált szervezeted kénytelen a tartalékokhoz, vagyis a zsírraktárakhoz nyúlni tápanyagért, hogy az energia felhasználáshoz szükséges mennyiséget fedezni tudja.​

Tanulmányok szerint nagyjából napi 500 kcal mínusz szükséges a hatékony fogyás érdekében. Szakemberek szerint

És hogy a fogyás ne legyen maga a kénköves pokol...

...érdemes lenne beiktatnod egy étkezéshelyettesítő shake-et (értelemszerűen egy étkezés helyett). Itt gyorsan el is mondjuk, hogy az étkezéshelyettesítő shake-ek/turmixok nem egyenlők az edzés után javasolt fehérjeturmixokkal. Ugyanis míg a fehérjeturmixok nem tartalmaznak komplett tápanyagforrást – szimplán az izomzat regenerációjához szükséges fehérjét biztosítják –, addig

Az étkezéshelyettesítő turmixok előnye, hogy

  • több hasznos tápanyag is található bennük kiegyensúlyozott mértékben (például vitaminok, ásványi anyagok, rostok, különböző típusú szénhidrátok), amelyek több funkciót is ellátnak szervezeted jól működése érdekében.
  • Nemcsak magas fehérjetartalmúak – ami segít megtartani az izomtömeged és a jóllakottság érzését, az anyagcseréd hatékony működését –, de
  • És akkor még ott van az is, hogy nem kell állandóan azon agyalnod, hogy mit főzz, amire nem is biztos, hogy egyébként mindig jut időd.

A BioTechUSA étkezéshelyettesítő okosságának, az Ultra Lossnak köszönhetően pedig sokféle íz közül válogathatsz, így elég kicsi az esély arra, hogy megunod a fogyókúra során.

És ne feledd, ha életmódváltásba kezdenél, kérj nyugodtan segítséget vagy tanácsot szakembertől – a BioTechUSA szakembereitől ITT akár online is tudsz kérdezni, de

Mi nagyon beleálltunk az életmódváltásba:

1. rész:

2. rész:

3. rész:

4. rész:

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BioTechUSA.

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.